bağlantı reklamı

18 Haziran 2016 Cumartesi

Kansere yakalanmamak için yapılması gerekenler

Kanser, hiç şüphe yok ki çağımızın en ölümcül hastalıklarından biri… Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre ölüm nedeni istatistiklerinde kanser, dolaşım sistemi hastalıklarının ardından ikinci sırada yer alıyor. Tüm ölümlerin 5’te birden fazlası iyi huylu veya kötü huylu tümörlerden kaynaklanıyor.

Peki kansere yakalanmamak için yapılması gerekenler nelerdir?

Uz. Dr. Ali Aydın kanserden korunmak için yapılması gerekenleri maddeler halinde sıraladı.

-Süt çocukları en az 2 yıl anne sütü ile beslenmelidir. Diğer besin maddeleri içinde bulunmayan immünomodülatörler (bağışıklığı artıran etkenler), kompleman faktörleri anne sütünde bulunur.

-Bağışıklık sisteminin her türlü enfeksiyon ya da alerjiye karşı inanılmaz aktive olabilmesi için hayatı tehdit eden ateş olmadığı sürece çocukların en az 3 gün ateşli olması iyi bir olaydır. Eğer ailede ateşten dolayı uzun nöbet geçiren birey öyküsü yoksa, döküntü yoksa, çocuğun beslenmesi iyiyse; çocukların 3 gün ateşli olması iyi bir durumdur. Ateşli bir çocuk günde 2 kez baştan aşağı kadar soyulup döküntü var mı diye bakılmalıdır. Günahların titreyerek dökülmesi gibi,  ateş de insanı titretir. Titrerken kan dolaşımında en yüksek düzeyde bulunan bağışıklık sistemi elemanları mikropları öldürmektedir. Aslında bazı enfeksiyon etkenleri kansere de neden olmaktadır (Örneğin Human papilloma virüs, AIDS, ebstein barr virüs, CMV-Cytomegalovirüs-, HTLV 1,2, Human herpes virüs 8 gibi….) Dolayısıyla ateşin düşürülmemesi bağışıklık sistemi hücrelerinin enfeksiyon etkenindeki antijenleri tanıma, hafıza oluşturma olaylarında maximal artış sağlayacaktır. Yine bu mikropların kanser oluşturma planını da beden ateşi alt üst edecektir.

-Kanseri engellemek için hurma, incir, zeytin, üzüm, nar, kiraz, muz, yoğurt, kefir, kestane balı, keçiboynuzu özü ya da pekmezi, boza, işkembe, yeşil çay, ökse otu çayı, zerdaçal, zencefil, tahin yeterli miktarda tüketilmelidir.

-Düzenli uyku uyunmalı ve spor yapılmalıdır.

-Sigara ve alkolden uzak durulmalıdır.

-En kötü durumda bile mutlu olmanın yolu bulunmalıdır.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder