bağlantı reklamı

26 Eylül 2016 Pazartesi

Prostat kanserinde tanının önemi

Ürolojik kanserler içinde yer alan ve sinsi ilerleyen prostat kanserinin Türkiye'de erkeklerde akciğer kanserinden sonra 2'nci sıklıkta görüldüğü; özellikle aile öyküsü olanların risk taşıdığı bildirildi.

22 Eylül 2016 Perşembe

Hemotolojik kanserlerde altı akıllı ilaca onay verildi

Lösemi Lenfoma Miyemom Hastaları ve Araştırma Eğitim Birliği Derneği (LLMBİR) Başkanı Prof. Dr. Muhit Özcan, kanser gelişiminde sigarının kötülüklerin "anası", obezitenin ise "babası" olduğunu belirterek, "Obezlerde, hem lenfomanın da arasında olduğu kanserlerin görülme riski yüksek hem de bu kişilerde diğer hastalara göre tedavi daha sorunlu ve daha az başarılı" dedi.

17 Eylül 2016 Cumartesi

Lenfoma kanserinin belirtileri nelerdir?

Lenfoma kanserinin belirtileri nelerdir, nelere dikkat etmek gerekiyor, tedavisi mümkün müdür? Bu sorulara Türk Tıbbi Onkoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özet cevap verdi.

2 Eylül 2016 Cuma

Safra kesesi taşı kansere sebep olur mu?

Türk Gastroenteroloji Derneği İkinci Başkanı Prof. Dr. Kadir Bal, safra taşlarının, safra kesesi, safra yolu ve pankreas iltihabıyla kanser gibi ciddi hastalıklara yol açabileceğini bildirdi.

Bal, safra taşlarının yüzde 80'inin kolesterol taşı olduğunu, pigment ve karışık yapıdaki taşların ise daha düşük oranda görüldüğünü kaydetti.