bağlantı reklamı

29 Ocak 2017 Pazar

Cilt kanseri teşhisinde önemli buluş

Araştırmacılar, yapay zekanın fotoğraflar üzerinden cilt kanserini en az doktorlar kadar iyi teşhis edebildiğini tespit etti. ABD'deki Stanford Üniversitesi ve İngiltere'deki Cancer Research UK'den araştırmacılar, yapay zekanın fotoğraf üzerinden uzman doktorlar kadar doğru şekilde cilt kanseri teşhisi yapabildiğini ortaya çıkardı.

21 Ocak 2017 Cumartesi

Hayvansal yağlar prostat kanserini tetikliyor

Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Üroloji Bölümü'nde görevli üroloji uzmanı Engin Özbay, "Hayvanların iç ve kuyruk yağları ile tereyağı gibi hayvansal yağlı gıdalar prostat kanserini tetikliyor" dedi.

13 Ocak 2017 Cuma

Kanserin yayılması yüzde 75 engellendi

İngiliz bilim adamları, laboratuvar ortamında cilt kanserinin akciğere yayılmasını dörtte üç oranında engellemeyi başardı. "Nature" dergisinde yayımlanan çalışmada, İngiltere'nin Cambridge kentindeki Sanger Enstitüsü’nden araştırmacılar, DNA'nın hangi bölümünün vücutta kanserin yayılmasına direndiğini keşfetmek için 810 laboratuvar faresinin genetiğini değiştirdi.

8 Ocak 2017 Pazar

Kanser tedavisinde yeni umut

Bilim adamları, bağışıklık sistemini destekleyerek kanser hücreleriyle savaşmasını sağlayan, nanopartiküllerin kullanıldığı immünoterapinin fareler üzerindeki deneylerde başarılı sonuç verdiği bildirdi.