bağlantı reklamı

20 Temmuz 2017 Perşembe

Türk bilim adamları kanser tedavisi için CAR-t hücresi üretti

car-t hücresi üretildi
Bilim adamları, Türkiye'de ilk kez genetiği değiştirilmiş hücre üretti. CAR-t adı verilen hücre, ileri evre lenfoma, miyeloma gibi 20 ayrı kanser türünde yaşam süresini 6 yıla kadar uzatıyor.

Kanser 50 yılda çözülmüş olacak

doç. dr. bülent özpolat
Teksas Üniversitesi MD Anderson Kanser Araştırma Merkezi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bülent Özpolat, kanser tedavisiyle ilgili son yıllarda artan araştırmaların bu konuda büyük mesafe kat edilmesini sağladığını belirterek, "Kanser 50 yıl içinde çözülmüş olacak" dedi.

Pap-Smear Testi nedir, nasıl yapılır?

pap-simear, rahim ağzı kanseri
Papanikolaou testi veya Papanicolaou testi, George Papnicolaou tarafından adlandırılmış ve rahim ağzı kanserlerinin taramasında kullanılan bir testtir. Rahim ağzında kanser veya kanser öncesi değişiklikleri taramada uygulanır. Kanser öncesi hücreler rahim ağzının tam yüzeyindedir. Bu tarama testiyle buradan alınabilirler ve incelenebilirler.

13 Temmuz 2017 Perşembe

Anksiyete bozukluğu nedir?

aksiyete
Anksiyete; nedeni bilinmeyen, içten gelen, belirsiz, korku, kaygı, sıkıntı, kötü bir şey olacakmış duygusudur. Bu duygu kısa süreli ya da anlık olmaktan çok; içten ya da dıştan gelen tehlike veya tehlike beklentilerine karşı oluşan ve süregiden bir tepkidir ve çoğu zaman kişinin işlevselliğini bozar.

1 Temmuz 2017 Cumartesi

Beslenme alışkanlıklarının kansere etkisi

Kanser, çağın en önemli hastalıklarından biri… Bilim dünyası hastalığın tedavisi üzerine çalışıyor… Ancak önleyici çalışmalar da önemli… Peki kansere ne sebep oluyor? Beslenme alışkanlıklarının kanser oluşumundaki etkisi nedir?