bağlantı reklamı

20 Temmuz 2018 Cuma

Serviks kanseri taramasındaki standartlar


serviks kanseri standartları
Türkiye Halk Sağlığı Kurumu, serviks kanseri tarama programında standartlar belirledi. Bu standartlar nedir, serviks kanseri taraması nasıl yapılır? Türk Halk Sağlığı Kurumu’nun belirlemiş olduğu standartlar şu şekilde:

10 Temmuz 2018 Salı

Cilt kanserinden nasıl korunulur?


kanser
Sağlık Bilimleri Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Güneş Gür Aksoy, "Ultraviyole maruziyetinin melanoma tipi kanserlerin yüzde 65’inden, melanoma dışı deri kanserlerinin de yüzde 90’ından sorumlu olduğu düşünülmektedir. Güneşten korunmak cilt kanserini önleyebilir." dedi.

3 Nisan 2018 Salı

Kanser tedavisinde doğru bilinen yanlışlar


kanser tedavisi
Kanser tedavisinde önemli bir yere sahip olan radyoterapi sürecinde vücutta radyasyon birikmediği için hasta ışın yani radyasyon yaymaz. Peki radyoterapi görenler yıkanabilir mi, kanser hastaları şeker tüketmeli mi, zerdeçal kansere iyi gelir mi? İşte radyoterapi ve kanser tedavisi hakkında doğru bilinen yanlışlar.

3 Mart 2018 Cumartesi

Kanser tedavisinde nanorobot teknolojisi...


kanser tedavisinde nanorobot teknolojisi, çinli bilim adamları,

Çinli bilim adamları, kanser tedavisinde dönüm noktası olabilecek DNA nanorobotlorı geliştirdi. Şinhua ajansının haberine göre, Çin Ulusal Nanobilim ve Teknoloji Merkezi’nde (NCNST) 5 yıldır yürütülen araştırmada geliştirilen DNA nanorobotları, kanserin tedavisinde başarılı oldu.

14 Şubat 2018 Çarşamba

Çocukluk çağı kanserleri tedavi edilebilir

kanser türleri
Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV), çocukluk çağı kanserlerinin çoğunlukla tedavi edilebilir olduğunu ancak pek çok çocuk ve ergenin, geç teşhis, doğru ve kaliteli tedaviye erişim yetersizliği ve yanlış tedavi sebebiyle hayatını kaybettiğini bildirdi.

23 Ocak 2018 Salı

Kan testiyle kanser teşhisi

kanser
Bilim insanları tıbbın en büyük hedeflerinden birine bir adım daha yaklaştı: Kanser için evrensel kan testi.
ABD'de bulunan Johns Hopkins Üniversitesi'ndeki bir ekip, kanserin sekiz farklı çeşidini tespit eden bir yöntem geliştirdi. Hedefleri yıllık bir test tasarlayarak kanseri erken bir evrede teşhis etmek ve hayatları kurtarmak. İngiliz uzmanlar, bu durumun 'çok heyecan verici' olduğunu söylüyor.