bağlantı reklamı

28 Haziran 2016 Salı

Adjuvan tedavi nedir ve kime niçin uygulanır?

Adjuvan tedavi, kanser hastalığında ana tedaviye yardımcı bir tedavi yöntemidir. Tümörün boyutu, özellikleri ve yayılımına bakarak koruyucu tedavi olarak uygulanan yöntemlerle (kemoterapi, hormon tedavisi, akıllı ilaç ve radyoterapi tedavileri), kanserin yenileme ihtimalini azaltmayı hedefler.

25 Haziran 2016 Cumartesi

Kanser hastalığı tanısında yeni yöntem

Kanser hastalıklarında önemli gelişmelerin paylaşıldığı, Amerikan Klinik Onkoloji Derneği’nce (American Society of Clinical Oncology-ASCO ) bu yıl 52’ncisi düzenlenen bir kongre gerçekleştirildi. Kongre sonrası, alınan kararlar ve gelişmeler, Türk Tıbbi Onkoloji Derneği’nce düzenlenen Best Of ASCO’da hekimlere aktarıldı.

21 Haziran 2016 Salı

Obezite ve kanser ilişkisinde tedavi

ABD'li bilim insanları tarafından, kansere yakalanma riski yüksek olduğu bilinen aşırı kilolu ya da obezite hastası olan kişilerde kanserli tümörlerin hızla büyümesine yol açan mekanizma ortaya çıkarıldı.

Akupunktur ile kanser tedavisi mümkün mü?

Akupunktur kanser tedavisinde alternatif olabilir mi? Gazi Üniversitesi Akupunktur Polikliniği Sorumlusu, Ankara Akupunktur ve Tamamlayıcı Tıp Derneği Başkanı Prof. Dr. Cemal Çevik, akupunkturun yinelenmesi durumunda vücutta hem savunucu hücrelerin sayısının arttığını hem de etkinliğinin arttığını ifade ederek, "Bu alanda ilerlemeler olacağını düşünüyorum" dedi.

18 Haziran 2016 Cumartesi

Kansere yakalanmamak için yapılması gerekenler

Kanser, hiç şüphe yok ki çağımızın en ölümcül hastalıklarından biri… Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre ölüm nedeni istatistiklerinde kanser, dolaşım sistemi hastalıklarının ardından ikinci sırada yer alıyor. Tüm ölümlerin 5’te birden fazlası iyi huylu veya kötü huylu tümörlerden kaynaklanıyor.

Peki kansere yakalanmamak için yapılması gerekenler nelerdir?

16 Haziran 2016 Perşembe

Kahve kansere sebep olur mu?

Kahve pek çok insanın vazgeçemediği keyif içeceklerinden biridir. Ancak kahvenin kanser hastalığına sebep olduğu yönündeki bazı iddialar da keyif kaçırıyor. Peki kahve tüketimi kansere sebep olur mu? Dünya Sağlık Örgütü bu soruya cevap verdi.

10 Haziran 2016 Cuma

Oruç tutmak kanser oluşumunu engeller mi?

“Oruç tutunuz ki, (madden ve mânen) sıhhat bulasınız!” 

(Heysemî, III, 179) 1940 yılında Nobel tıp ödülünü kazanan, Dr.Alexis Carrel ‘L Hamme Cet İnconnu’ isimli eserinde vücutta depo edilmiş besin maddelerinin oruç sırasında harcandığını, sonradan bunların yerine yenilerinin geldiğini, böylece tüm vücutta yenilenme olduğunu ve orucun sağlık bakımından yararlı olduğunu belirtmiştir.

9 Haziran 2016 Perşembe

Safra kanseri belirtileri ve tedavi süreci

Safra kesesi kanserine geçmeden önce safra kesesinin ne olduğunu bilmek gerekiyor. Safra kesesi, karaciğerden salgılanan safranın toplandığı bir organdır ve karaciğerin alt bölümünde yer alır. Safrayı depolayan safra kesesi, gerekli aralıklarla onikiparmak bağırsağına safra salgılar.

Kan kanserinde genetik özelliklerin etkisi nedir?

İngiliz araştırmacılar, kan kanserinin bir türü olan Akut Miyeloid Lösemi(AML) 'nin genetik değişiklikler sonucu 11 farklı kategorisi olduğunu ileri sürdü. Sonuçları "New England Journal of Medicine" dergisinde yayımlanan çalışmada, genetik farklılıkların, bazı hastaların tedaviye neden diğerlerinden daha çabuk yanıt verdiğini açıkladığı belirtildi.

8 Haziran 2016 Çarşamba

Akciğer kanserinde immüno onkolojik tedavi ile yaşam şansı

Görülme sıklığı en yüksek olan küçük hücre dışı akciğer kanserinde, bağışıklık sisteminin kuvvetlendirilmesi esasına dayanan "immüno onkolojik tedavi yöntemi"nin uygulandığı iki ayrı çalışma, hastalarda kemoterapiye göre sağ kalım oranlarının arttığını gösterdi.

3 Haziran 2016 Cuma

Bel çevresi kalınlığının taşıdığı riskler

Bel çevresinde 10 santimetrelik kalınlaşmanın, agresif prostat kanserine yakalanma olasılığını yüzde 13 oranında arttırdığı belirtildi. Prostat kanserinin agresif türünün, bel çevresinin kalınlığıyla bağlantısı olduğu ortaya çıktı.

1 Haziran 2016 Çarşamba

Kanserden korunmak için nasıl beslenmeliyiz?

Kanserden korunmak için beslenme alışkanlıkları oldukça önemli. Kanserle mücadelede, vücut direncinin artırılmasında da beslenmenin önemi büyüktür. Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Farmakoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Coşkun Usta, kanserle mücadelede ilaçlar kadar yaşam tarzının da önemli olduğunu belirterek, "Kanser tedavisi gören hastaların 'köy tipi' dediğimiz, tamamen köyde üretilen, katkı maddeleri içermeyen, ilkel koşullarda yapılan besinlerle beslenmesi gerekiyor" dedi.