bağlantı reklamı

31 Mayıs 2016 Salı

İmmünoonkoloji yöntemiyle kanser tedavisi

İmmünoonkoloji ya da diğer adıyla immünotepari yani bağışıklık sistemini geliştirmeye yönelik tedavi kanser tedavisinde yeni umut oluyor. İmmünoonkoloji yöntemiyle kanser tümörlerinin yok edilmesinde sevindirici sonuçlar alınmaya başlandı. İngiltere ve ABD'de yapılan araştırmalar, vücudun bağışıklık sisteminin kuvvetlendirilerek tümörün yok edildiği immünoonkoloji yönteminin, cilt ve kan kanserlerinden sonra mesane kanserinde de olumlu sonuç verdiğini ortaya koydu.

28 Mayıs 2016 Cumartesi

Çocukluk dönemi güneş yanığı, cilt kanseri riskini artırıyor

Güneş ışınlarına fazla maruz kalma cilt kanseri ve melanom kanseri riskini artırıyor. Dermatoloji uzmanı Prof. Dr. Nilsel İlter, güneş ışınlarına kontrolsüz maruz kalınmasının deri kanseri riskini arttırdığını belirtti. İlter özellikle çocukluk dönemlerinde aşırı güneş ile temasın deri kanseri riskini daha da arttırdığının altını çizdi.

27 Mayıs 2016 Cuma

Makat (anüs) kanseri belirtileri ve tedavisi

Makat ya da anüs kanseri kalın bağırsak ya da kolon kanserinden farklı bir tür olarak gelişir. Kanser hücreleri makat üzerinde gelişebilir. Belirtileri daha çok hemoroit ve makat çatlağı rahatsızlıkları belirtileri ile aynıdır. Makat kanserinin belirtileri arasında kaşıntı, ağrı, makattan kan gelme, makat çevresinde bezeler, mukus akıntısı, dışkı çapında sıra dışı değişim yer alır.

26 Mayıs 2016 Perşembe

Meme kanserinde, Pertuzumab'a SGK ödemesi

Son yıllarda kadınları en çok tehdit eden kanser türleri arasında yer alan meme kanseri, Avrupa'da her yıl 460 binin üzerinde kadında teşhis edilirken, 130 binden fazla kadın kanserin ileri evrede olması sebebiyle hayatını kaybediyor. Türkiye'de ise kanser tanısı konulan her 4 kadın kanserinden 1'inin ise meme kanseri olduğu belirtiliyor.

Eksternal ışın tedavisi nedir, nasıl yapılır?

Eksternal radyoterapi ya da diğer ismiyle dışarıdan ışın tedavisi, kanser hastalarının tedavisinde uygulanan bir yöntemdir. Önce radyasyon uygulanacak bölge geçici olarak bir boya ile işaretlenir ve o bölgeye günlük tedavi uygulanır. Tedavi sırasında sağlıklı hücreleri radyasyondan korumaya yönelik tedbirler de alınır.

25 Mayıs 2016 Çarşamba

Kanser oranlarındaki artışın sebebi nedir?

Kocaeli Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Zafer Cantürk, kanser oranlarında artış yaşandığı izleniminin, erken tanı olanaklarının artması ile ilişkili olduğunu belirterek, "Olanaklarımızın gelişmesiyle kanserden ölüm oranları bir taraftan azalıyor. Özellikle meme kanserinde, kanserden ölüm oranları azalıyor" dedi.

18 Mayıs 2016 Çarşamba

Kanserle mücadelede salyangoz mucizesi

Avustralya'da yapılan bir araştırma, deniz salyangozunda bulunan moleküllerin, kansere karşı mücadelede kullanılabileceğini ortaya koydu. Avustralya'nın Wollongong Üniversitesinde görevli bilim adamlarının yaptığı araştırma, ülkenin doğu kıyılarında yaşayan beyaz kabuklu deniz salyangozunda bulunan moleküllerin, kemoterapiye dirençli kanser hücreleriyle savaştığını belirledi.

Melanoma kanseri belirtileri ve tedavisi…

Melanoma kanseri cilde rengini veren melanositlere bağlı gelişen bir tümördür. Cilde rengini veren melanin pigmenti melanositler tarafından üretilir. Melanoma bazal hücreli ve yassı hücreli cilt kanserlerine göre daha agresif bir yapıya sahiptir. Erken evrelerde teşhis edilip tedavi edilirse iyi sonuç verebilir ancak bu süreçte tedavi edilmezse yayılma eğilimi bulunur.

11 Mayıs 2016 Çarşamba

Genel kanser hastalığı belirtileri

Türkiye İstatistik Kurumunun verilerine göre her yıl Türkiye’deki ölümlerin yüzde 20’den fazlası kanserden kaynaklanıyor. Her hastalıkta olduğu gibi kanser hastalığında da hastalığın belirtilerinin bilinmesi erken teşhiste oldukça önemlidir. Kanser hastalığının bazı belirtileri vardır. İşte genel kanser belirtileri.

10 Mayıs 2016 Salı

Karaciğer kanseri, belirtileri ve tedavisi

Karaciğer kanseri, diğer kanserler arasında daha az görünen kanser türleri arasında yer alır. Batı toplumlarında az görülen karaciğer tümörleri özellikle Güneydoğu Asya ve Güney Afrika’da nispeten daha yaygındır. Karaciğer kanserleri çoğunlukla hepatosit isimli karaciğer hücrelerinde meydana gelen bozulma ile ortaya çıkar. Bundan dolayı da karaciğer kanserlerinin yaklaşık yüzde 90’ına hepatosellüler kanser adı verilir.

9 Mayıs 2016 Pazartesi

Allojenik KİT (AKİT) nedir, kime yapılır?

Kanser tedavisi gören kişilerde, özellikle kemoterapinin ardından hastalığın yeniden nüksetmesi ek bir tedavi yöntemini gerektirebilir. Bu durumdaki hastalar için allojenik kök hücre (AKİT) nakli yapılır. Ancak kök hücrenin akraba dışı donörlerden (kişiler) alınması gerekir.

4 Mayıs 2016 Çarşamba

Pankreas kanseri belirtileri ve tedavi…

Pankreas, kan şekerinin dengede tutulması ve alınan gıdaların sindiriminde önemli rol oynayan bir organdır. Karnın arka bölümünde yer alan pankreasın önünde, mide, onikiparmak bağırsağı ve kalın bağırsak bulunur. Adenokanser olarak da bilinen pankreas kanseri organın her bölgesinde gelişebilir ancak pankreasın baş bölgesinde daha sık görülür. Pankreas kanseri, erkeklerde, kadınlara göre daha sık görülür ve en sık görülen 10 kanser arasında yer alır.