bağlantı reklamı

29 Nisan 2016 Cuma

Kan kanseri (lösemi) belirtileri nedir, nasıl tedavi edilir?

Bütün kanser türlerinde olduğu gibi kan kanseri (Lösemi), kan hücrelerinin özellikle de akyuvarların kontrol dışı çoğalması ile ortaya çıkan bir kanser türüdür. Çok sayıdaki kötü huylu (malign) hücrenin ilik hücrelerinin yerini almasıyla hasar oluşur. Bu durumun sonucu olarak kanın pıhtılaşmasını sağlayan plateletler ile lökositlerin sayısı azalır.

26 Nisan 2016 Salı

Kanser nedir?

Kanser; kimyasallar, virüsler, tütün ürünleri veya aşırı güneş ışını gibi farklı çevresel etkenlere bağlı olarak oluşan DNA hasarı sonucu, hücrelerin kontrolsüz bir şekilde bölünerek çoğalması durumunun ortaya çıkardığı bir rahatsızlıktır ve vücudun farklı organlarında görülebilen, 100'den fazla hastalık grubunun genel adıdır.

21 Nisan 2016 Perşembe

Hamilelikte kansere yakalanma ve tedavi

Uzmanlar, ileri yaştaki anne adaylarına gebelik öncesinde kanser taraması yaptırmasını öneriyor. Bu uyarıya özellikle de ailesinde kanser olan anne adaylarının uyması gerekiyor.

1970'li yıllarda hamilelikte kanserin görülme sıklığının 2 binde 1 olduğuna dikkat çeken uzmanlar, günümüzde bu oranın binde 1'e kadar çıktığını vurguluyor.

20 Nisan 2016 Çarşamba

İncebağırsak kanserleri, belirtileri ve tedavisi...

İncebağırsak sindirim sisteminin önemli bir bölümünü oluşturmasına rağmen, incebağırsak tümörleri, sindirim sistemi tümörlerinin çok küçük bir bölümünü oluşturur.

Ortalama görülme yaşı 57 olan incebağırsak tümörlerinin belirtileri çeşitlidir. Hastaların dörtte üçünde kramp tarzında bir ağrı aralıklarla sırta vurur. Pek çok kanser türünde olduğu gibi incebağırsak tümörlerinde de iştahsızlık, kilo kaybı görülür. 

19 Nisan 2016 Salı

Çocukluk çağı kanseri nedir?

Kanser vücutta bir dokunun anormal şekilde çoğalmasıyla ortaya çıkan, çıktığı dokuyu harap eden ve ayrıca çevreye ve / veya uzak dokulara da yayılabilen kötü huylu bir hastalıktır. 0 - 17 yaş arasında görülen kanser türlerine çocukluk çağı kanserleri denir.

15 Nisan 2016 Cuma

Cilt kanseri belirtileri ve tedavisi

Cilt kanseri dokulardan kaynaklanan ve en çok görülen kanser türlerinden biridir. Cilt kanserinin de kendi içinde farklı türleri vardır. Bazal hücrelerden kaynaklanan kanserler, bazal hücreli karsinomalardır. Cildin dış tabakasındaki yassı hücrelerden kaynaklanan kanserler yassı hücreli karsinomalardır. Yine sinir sisteminden gelen uyarılara hormon üreterek cevap veren nöroendokrin hücrelerinden kaynaklanan cilt kanserleri de vardır. Cilt kanserleri ileri yaşlarda, güneş ışığına maruz kalan bölgelerde veya bağışıklık sistemi zayıf olan kişilerde ortaya çıkar.

12 Nisan 2016 Salı

Rahim kanseri (Endometrium kanseri) belirtileri ve tedavisi

Endometrium kanseri olarak da bilinen rahim kanseri rahim içi zarında meydana gelen bir kanser türüdür. Hemen hemen tüm endometrium kanserleri endometriumun salgısı yapan hücrelerinden oluşur ve bu kanser türüne endometrium adenokarsinomu denir.

Böbrek kanseri belirtileri ve tedavisi

Karın üst bölgesinin arka kısmında bulunan böbrekler, sırt adaleleri ve alt kaburga kemiklerince dışarıdan gelecek darbelere karşı korunur. Böbrekler, zehirli maddeleri, fazla mineralleri ve suyu süzerek, idrar olarak vücuttan dışarı atma işlevini gören organımızdır.

8 Nisan 2016 Cuma

Mide kanseri belirtileri ve tedavisi

Mide kanseri hızlı gelişen bir kanser türüdür. Genellikle ülser şeklinde başlar, çevre organ lenf bezlerine sıçrayabilir. Mide tümörü, midenin dış tabakasının içinde büyüyerek pankreas, özefagus veya bağırsağa doğru uzanabilir. Mide kanseri hücreleri kan yoluyla karaciğer, akciğerler ve diğer organlara yayılabilir.

6 Nisan 2016 Çarşamba

Kolposkopi nedir? Kolposkopi niçin ve nasıl yapılır?

Kolposkopi, büyüteçli bir alet yardımıyla rahim ağzının gözlenmesi ve incelenmesi işlemidir. Bu işlem rahim ağzı, vagen veya vulvanın ayrıntılı incelenmesi için yapılır. Işıklı bir alet olan kolposkop ile rahim ağzının görüntüsü büyütülür.

Prostat kanseri nedir, belirtileri ve tedavisi

Prostat, erkek üreme sisteminin bir bölümüdür. Rektumun (kalın barsağın son kısmı) önünde ve mesanenin altında yerleşmiştir. İdrar akımını sağlayan üretra (idrar yolu) tarafından çevrilmiştir. Sağlıklı prostat bezi bir ceviz büyüklüğündedir. Prostat, seminal sıvının bir kısmını üretir. Ejekülasyon esnasında seminal sıvı spermlerin dışarı atılmasını sağlar. Erkek hormonları prostatın büyümesini sağlar. Testisler testosteron dahil olmak üzere erkek hormonlarının esas üretim yeridir. Böbrek üstü bezi (adrenal bez) az miktarda testosteron üretir. Prostat aşırı büyüdüğü zaman üretraya baskı yaparak idrarın mesaneden penise akımını yavaşlatır ya da durdurur.